Din 29 iunie am lansat proiectul „Inspiră-i pe ceilalți”, ce poate fi urmărit pe facebook, pe pagina oficială @Rubicle cu #showyourtipsrubi.

Acesta constă în invitația către fiecare cursant de-al nostu de a împărtăși soluțiile/planurile de acțiune pe care le-a găsit, lucrând cu noi la cursuri, către următorii participanți, la cursurile de același tip.

De ce facem asta?

Pentru că nu suntem adepții unor metode care să funcționeze ca ‘rețete unice’. Explorăm și metode clasice însă, pentru a avea o paletă cât mai mare de alternative. Astfel, separat de acestea, pentru fiecare tip de curs, fiecare participant lucrează la planul propriu de acțiune.
Ceea ce propunem fiecăruia este să vină și să împărtășească modul în care a reușit să pună în practică, ceea ce a identificat el ca soluție/ plan/tehnică/ metodă personală.


La ce ajută acest lucru:
– crește responsabilitatea cu care se implementează planurile de acțiune, pe măsură ce decidem să le spunem și celorlalți ce am făcut, din ceea ce ne-am propus;
– crește suportul pe care îl arătăm celor din jur, din punct de vedere educațional, pe același principiul pentru care mentorii oferă mentee-ilor explicații despre „cum au învățat ei să meargă pe bicicletă” sau cum un alumni ar vorbi unui student în anul I de facultate.
Nimeni nu afirma că trebuie cineva să îmbrățișeze soluțiile celorlalți ci doar deschidem o invitație către a inspira, a arăta că se poate, indiferent de complexitatea barierele care apar în viața noastră, putem duce planurile la capăt.
Și pe de altă parte : câți oameni atâtea metode și „chei”!


Cum vi se pare proiectul nostru? #showyourtipsrubi